Mutlu Göbişler

Sodalı Milföylü Börek

2
Çıtır çıtır bir börek tarifi arıyorsanız #sodalımilföylübörek tarifi tam size göre denemenizi tavsiye ederim.
Fırından yeni çıktı çıtır çıtır valla!!!
Malzemeler;

10 yaprak milföy
4 adet yufka
1 adet soğan
5 adet yeşil biber
2 adet orta boy patates
250 gr kıyma
1 adet büyük boy domates
Yarım demet maydanoz
Tuz, Karabiber, Pul biber
Susam, Çörek otu
Harcı için;
1,5 şişe maden suyu
1 tane yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ

Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz, 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp biberleri de küçük küçük kesip tavaya koyuyoruz,ardından patatesleri yemeklik doğrayıp ekliyoruz bir süre kavuruyoruz.
Kıyma, maydanoz ve domatesleri koyup iç harcımızı bir miktar pişiriyoruz.  


Sodalı harcımızı hazırlıyoruz.
Milföyü açıp tepsiye döşüyoruz.
Yufkaları parçalayıp döşüyoruz.
İç harcımızı döşüyoruz.
Yapılışı;

Milföyler yumuşayınca merdane veya elle önce 5 yaprağı tek tek biraz inceltilip
yağlanmış tepsinin tabanına aralıksız döşeyin üzerine sodalı harç sürün.
Bir yufkayı ikiye bölün yarısını milföyün üzerine döşeyin sodalı harçtan dökün diğer yarısını bir kenara ayırın. 
1 yufka daha alın küçük küçük parçalar koparıp tepsiyi döşeyin sodalı harçtan dökün bir 
miktar hazırladığınız içten döşeyin.
Tekrar 1 yufka alıp parçalayarak tepsiye döşeyin sodalı harçtan dökün hazırladığınız içten döşeyin.
Ayırdığınız yarım yufka hariç tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
(Bu aşamada eğer uğraşmak istemezseniz harcı yufkaların ortasına gelecek şekilde tek seferde döküp üstünü kapatabilirsiniz)
Kalan 5 milföy ile üstünü kapatıyoruz.
Üzerine sodalı harçtan gezdiriyoruz.

Susam ve çörek otunu serpiyoruz.
Fırına vermeden önce dilimliyoruz.
 Ama ben böreğimin kat kat ve kalın olmasını istediğim için bu işlemi uyguladım.
Tüm harcımız bittiğinde kalan yarım yufka ile böreğimizin üstünü kapatıp sodalı harçtan döküyoruz, ve kalan milföyü tabanda da yaptığımız gibi hafif açıp tepsinin üzerine döşüyoruz kalan harcı üzerine döküp susam ve çörek otunu koyup dilimlere ayırıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 35 - 40 dk. pişiyoruz. 


İşte şimdi bir bardak çayla yeme vaktidir...

Afiyet olsun...

2 yorum: Sende Yorum Yap

  1. İş arkadaşım bizzat yapıp getirmiş çok güzel olmuş. Tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle enfeesss... Şimdi olsa da yessek.. :)

    YanıtlaSil