Mutlu Göbişler

Fırında Hamsi

0
Benim yaptığım #fırındahamsi diğerlerine göre biraz farklı olabilir ama yemesi çok rahat ve lezzetli çünkü tüm kılçıkları çıkartılıyor üzerine limon suyunu da ekleyip büyük bir iştahla yiyebilirsiniz.

Yanında salata da olunca nefis görünüyor.

Birbirine yapıştırıp tepsiye diziyoruz.



Malzemeler;

1 kg hamsi 
Mısır unu
Sıvıyağ
Limon
Yeterince tuz 
Bir kaç tane defne yaprağı




Yapılışı;
Hamsilerin kafasını ve kılçığını çıkaracak şekilde ayıklıyoruz tüm ayrıntı ayıklanmasında.
Ayıklanmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş hamsileri tuzlayıp karışmasını sağlayın.
Fırından çıkınca servise hazır artık.

Balıkların üzerine mısır unu ekleyip tek tek una bulayalım.

Pişireceğimiz tepsinin dibine yağlı kağıt koyup bir miktar sıvı yağ sürelim.

Hamsilerin içi (kılçıkları alınmış kısımları)birbirine gelecek şekilde yapıştırıp tepsiye dizmeye başlayalım.

Üzerine limon dilimleri ve defne yapraklarını da ekleyelim.


Önceden ısıtılmış 200C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.


Yeşil salata ile de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder