Mutlu Göbişler

Beşamel Soslu Mantarlı Makarna

0
İsmi oldukça uzun olsa da tadı çok lezzetli oldu hiç bir malzemeyi birbirinden ayıramadığım için #beşamelsoslumantarlımakarna olarak tüm ismini yazdım.Çok doyurucu bir öğün oldu.
Makarnaya geeeeeel.

Malzemeler;

250 gr makarna 
Su, tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
400 gr mantar
Limon suyu birkaç damla
Tuz, karabiber
Maydanoz süslemek için






Mantarları doğrayalım.

Makarnayı haşlayalım.


Beşamel sosa mantarlar eklendi.

Beşamel Sos için;

2 su bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ





Yapılışı;



Mantarlarınızı temizleyin ve doğrayıp çok az su ile pişirmeye bırakın,  tuz ve ve birkaç damla limon suyu ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.

Beşamel Sos için sıvı yağ ve tereyağını tencerenize koyup unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi hafif değişince azar azar sütü ilave edin karıştırmaya devam edin.Suyu ekleyin. Kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiberi ekleyin, pişince mantarları ekleyin.

Makarnaları tuz ve sıvı yağ eklenmiş bol suda haşlayın ve süzün.

Beşamelli mantar sosun içine süzdüğümüz makarnayı ekleyip karıştıralım.
Servis edip üzerini maydanoz ile süsleyelim.

Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder