Mutlu Göbişler

Kara Lahana Dövmesi

0
Siz de Karalahana'sız duramayız. Çorbasını, dolmasını, dövmesini çok severim diyorsanız.
Karalahana hayatınızdaki olmazsa olmaz yemeklerinizden ise bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
İşten eve gelince kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz bir o kadarda lezzetli bir yemek.
Dövme lahana yemeğine büyüklerim iç yağsız olmaz diyor ama ben eklemedim. Tarifte de isteğe bağlı dedim. Unutmadan eklemek isterim; daha sonra lahanayı yiyeceğiniz zaman mutlaka pul biberli tereyağ ile ısıtıp öyle yiyin #karalahanadövmesi ' nin tadı damağınızda kalsın.

Malzemeler;
Çok nefis tat...



1 demet kara lahana
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
2 adet patates
2 adet soğan
2 adet kırmızı biber
5 yemek kaşığı mısır unu
1 çorba kasesi barbunya (Haşlanmış.)
2 yemek kaşığı kuyruk yağı (İsteğe bağlıdır.)



Yapılışı;


Lahanaları bir güzel yıkayıp ince ince doğruyoruz. Kaynayan suyun içine tuz ekliyoruz,Lahanaları 15-20 dk. haşlayıp suyunu süzüyoruz.(Acılığının gitmesi için).
Haşladığınız lahananın içine başka bir yerde kaynattığımız 1 lt suyu ekleyin.                             İçine 2 adet soğan, 2 adet patates 2 adet kırmızı biberi ince ince doğruyoruz.
Tereyağı, tuz, acı pul biber ve önceden haşladığımız barbunyayı ekleyip 
düdüklünün kapağını kapatıp 45 dk. pişiriyoruz. Piştikten sonra içine, kıvamını ayarlamak için mısır ununu ekleyip blender ile eziyoruz.
Üzerine pul biberli tereyağını kızdırıp döküyoruz.
Mutlaka deneyin...
Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder