Mutlu Göbişler

Çiğ Börek Tarifi

0
Sizde Pratik bir #çiğbörek tarifi denemek istermisiniz.

Hamur Bezeleri


Malzemeler hamuru için;

4 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Su aldığı kadar





Hamurun yarısına hazırladığımız iç harcından ekliyoruz.
İçi için;

250gr kıyma
1 adet kuru soğan rendelenmiş
Maydanoz(İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Pul biber (İsteğe bağlı)





Yapılışı;
Hamuru için yumurtayı kırın, sirkeyi ekleyin.
Unu ve suyu azar azar ekleyerek hamuru elinize yapışmayacak şekilde yoğurun.
Biraz un biraz su ekleyerek hamurunuzun kıvamını bulabilirsiniz,iyice yoğurduğunuz hamurun üzerine bez örterek 30 dk kadar dinlendirin.
(Yoğurdunuz hamur ne kadar dinlenirse açması da bir o kadar kolay olur.)





Hamurun uçları uç uça gelecek şekilde kapatıyoruz.



Biliyorum adı aslında #çiğbörek ama,  ben kıymanın biraz tavada çevrilmesinden yanayım tadını daha çok seviyorum.




Siz isterseniz aynı iç malzemeleri başka bir kaba alıp 4 çorba kaşığı su ile karıştırarak çiğden de hamurun içine koyup pişirebilirsiniz.
İç Malzemenin Yapılışı;  İnce doğranmış soğanı tavaya alalım biraz soteledikten sonra kıyma, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 5-10 dk. kadar çevirelim.

Hamur dinlendikten sonra, resimde de gördüğünüz gibi orta büyüklükte bezeler kopartın, unlayıp her bezeyi merdane ile hazır yufkadan daha kalın açın.
Açılan hamurun bir ucuna harçtan biraz ekleyip harçsız olan kısmı kıymalı harcın üstüne uçları uç uça gelecek şekilde resimdeki gibi kapatıyoruz.
Hamurun kenarlarını elimizle bastırıp yapıştırıyoruz.









Pişirme; Tavaya koyduğumuz kızgın yağda hepsini kızartıyoruz.





Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder