Mutlu Göbişler

Pratik Mısır Ekmeği

2


Kolayca mısır ekmeği yapmak artık çok kolay..İşten eve gelince tavada pişirebileceğiniz kolay bir mısır ekmeğini kim istemezki?? O yüzden ilk paylaşacağım tarifin kolay ve akılda kalıcı bir tarif olmasını tercih ederek pratik #mısırekmeği tarifimle yoluma  başlamak istedim..

                                     

İşte 24cm lik bir tavada yapılmak üzere  pratik mısır ekmeğinin malzemeleri ;

Malzemeler;

2 su bardağı Mısır unu 
2,5 su bardağı ılık su
1 tutam tuz
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı sıvı yağ

Tavada Kolayca pişiyor.
 Yapılışı ;

Bir kaba aldığımız mısır ununu bir çatal yardımıyla karıştırarak ,içine yavaşça suyu ekleyin.
Boza kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin,tuzunu ekleyelim. Tereyağını bıçak yardımıyla keserek küçük parçalar halinde ekleyelim. 
Sıvı yağımızı da ekleyerek son kez karıştırıp son kıvamına getirelim.1 çorba kaşığı sıvı yağ ve 5 fındık büyüklüğünde tereyağını tavaya koyarak ,eritmeden hazırladığımız hamur karışımını aynı tavaya ekliyoruz.
Her alanın eşit olması oldukça önemli.Kısık ateşte pişirmeye başladığımız Mısır ekmeğimizi 10 dakika sonra çevirelim.Kısık ateşte diğer tarafını 15 dakika daha pişirerek sıcacık ekmeğimizi servis edelim.
Afiyet bal,şeker olsun,yedikten sonra mutlu göbişler olsun :))


Afiyet Olsun...


2 yorum: Sende Yorum Yap

  1. Benden size bir tavsiye. Bir kase yoğurdun içine doğrayıp kaşıklayın. Ya da kara lahana dövmesinin içine doğrayın. İkisinden de vazgeçemeyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  2. harika bir tarif :) tattım ve bayıldım ..buranın isminede bayılıyorum zaten :) ellerinize kaleminize sağlık :)))))

    YanıtlaSil