Mutlu Göbişler

Sandal Sefası Kabak Yemeği

0
Kabak yemeğini herkes sevmez ama değişik tatlarda pişen bir kabak yemeği enfes olabiliyor.Bu tarifte onlardan biri bende ilk defa pişirdim #kıymalıkabak yada #sandalsefasıkabakyemeği de diyebiliriz, ben tadını beğendim belki sizde denemek istersiniz.Ben beşamel sos olmadan pişirdim ama isterseniz beşamel sosluda pişirebilirsiniz.Daha önce beşamel sos tarifi vermiştim.İsterseniz maydanoz yada dereotu ekleyebilirsiniz.



Malzemeler ;
5 adet kabak
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet iri soğan
1 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber
Tuz, karabiber, pul biber
Kaşar peynir rendesi




Kabakları suda haşlıyoruz.
Kıymayı kavuruyoruz.

Yapılışı ;
Kabaklarınızı yıkayıp ortadan ikiye bölün içlerini kaşık yardımıyla oyun.
Kaynayan suda haşlayın. Haşlanmış kabakları sudan alırken dikkat edin kırılmasınlar. 
Ardından fırın tepsisine ya da borcama dizin.
Kıymalı harç için sıvı yağı tavaya koyup kızdırın üzerine küp küp doğradığınız soğanları, kırmızı biber ve yeşil biberleri ekleyerek hafif kavurun ve kıymayı ekleyip pişirin.
Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.
Kıymalı harcınızı kabaklarınızın üzerine yerleştirin ve 200 derecede pişirin.
Kıymalı harcı koyun.
Yemeğinizin pişmesine yakın rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyin, peynir iyice eriyip kızarınca çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder