Mutlu Göbişler

Kadayıflı Muhallebi

1
Limonlu Kadayıflı Muhallebi

Muhallebi için Malzemeler;
Kadayıf kavrulurken

Limonlu Muhallebi
1 Lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 Limon kabuğu rendesi 




Biraz daha rengi koyulaştı.

Kadayıf için Malzemeler ; 
250 gr kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker  
1 su bardağı dövülmüş ceviz  




Muhallebinin yapılışı; Muhallebi için kremşanti hariç hepsini bir tencereye döküp çırpıcı ile muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin, kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın daha sonra kremşantiyi ilave edip mikserle iyice çırpın. 

İlk kat kadayıfı döşendi.
Muhallebisi döşendi.


#kadayıflımuhallebilimonlu Tarifinin daha kolay olması için kavrulmuş kadayıf ile veriyorum tarifi.

Kadayıfın Yapılışı; Bir tencereye 2 kaşık tereyağı koyup kadayıfları ekleyelim üzerine de diğer kalan tereyağını ekleyip 5 çorba kaşığı şekeri de ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine iri kıyılmış cevizleri ekleyip 2-3dk.daha kavurup altını kapatalım.

Sonra büyük borcamı (dikdörtgen veya yuvarlak) alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce yayın ve bunun üzerine de kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın.


Kadayıfın üstünü döşemeye başlıyoruz.
Kadayıf ile tamamını kapladık.





Sonra büyük borcamı (dikdörtgen veya yuvarlak) alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce yayın ve bunun üzerine de kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın.





Soğumaya buzdolabına koyun bir gece bekletip ertesi gün yenirse daha lezzetli oluyor.

Bu kadar uğraştık artık afiyetle yiyebiliriz.



Afiyet Olsun…

1 yorum: Sende Yorum Yap

  1. Melek Hanım'ın yapıp bizzat oğluşum ile yediğimiz enfes bir tatlı, en yakın zamanda yapacağımdan hiç şüphem yok. Tekrardan ellerine sağlık Melekçim ,tüm blog ziyaretçileri için kaçırılmayacak şahane bir tarif.

    Not:30 haftalık gebeyim ve bebeğim tatlının lezzetinden yerinde duramadığı için dışarı çıkmasından korkuyorum. :))))

    YanıtlaSil