Mutlu Göbişler

Benim mutfağım benim dünyam

0
Benim Mutfağım

Mutfak sadece yemek yaptığımız yer midir? Eğer, diğer işleriniz dışında kalan vaktinizin çoğunu mutfağınızda geçiriyorsanız,
mutfakla ilgili tencereler, pratik ürünler, yemek takımları,dekoratif resimler ve daha birçok ilgili ürün sizi çekiyorsa sizde bir mutfak seversiniz demektir.
Yemek yapmak dışında çayınızı kahvenizi ve hatta sohbetlerinizi orada yapmaya başladıysanız artık evin en güzel ve en özel yeri mutfağınız olmuş demektir.

Bu durumdan zaman zaman şikayetçi olsak da bizim sığınağımızdır mutfağımız.Özgürce her şeyi tek başımıza yapabildiğimiz sonuna kadar tek başına dingin hissedebildiğimiz denemekten hiç korkmadığımız  duygularımızı doyasıya yaşadığımız belki de yegane yer.


Bildiğimiz yemekleri yapmak dışında farklılıklar yaratmaya çalışırız "yine MUTFAKTA".              O nedenle var bir sürü yemek programları, yemek siteleri ve bloglar, yaşadığımız şu dünyada aldığımız tüm övgüler oradan başlar. Çocukluktan başlayarak beynimize kazınan bazı telkinleri atlayamayacağım ;kadın iyi yemek yapabiliyorsa her işi kolaylıkla yapabilir.       
(Temizlik,çocuk bakımı,ütü ve sizin buraya ekleyebileceğiniz ..............bir çok şey olabilir bu.)
Ama biz yinede bunların çoğuna aldırmadan bazen mecburiyetten bazen keyiften bazende günlük yemeklerimizi yapmak için gireriz mutfağa...

Ve bazen basitçe yaptığımız taze fasulye yemeği bile yiyenin ellerine sağlık demesiyle yüzümüzde bir tebessüm oluşturur ve önemsendiğimizi hissettirir bize? Mutlu etmez mi? Yüzünüzde gülümsemeye neden olmaz mı? İçinize sevgi doldurmaz mı? 

Kalemizdir mutfaklarımız bizim. ne çok şeye şahit olmuştur her bir eşyası, kim bilir hangi yemeklerimizde sevgi, hangi yemeklerimizde gözyaşı, hangi yemeklerimizde hayallerimiz, hangi yemeklerimizde mutluluk vardır.

Hayatımızın bir bölümünde mutlaka;

Mutsuz bir günün ardın da mutfağa girer bir şeyler pişiririz!
Mutlu    bir günün ardın da mutfağa girer bir şeyler pişiririz!
Yada mutlaka pişmiş olanlardan yeriz :)))))

Ne olursa olsun severiz biz mutfağımızı. içinde oturacak kadar büyük olmasa da, bir tır sığacak kadar büyük olsa da günün sonunda bir çay veya kahve mutlaka paylaşırız kendi kabuğumuz olan mutfağımızda ,sevdiklerimizle.


Artık kahvelerimizi yudumlayalım mı?



Mutfağımızda...



0 yorum:

Yorum Gönder