Mutlu Göbişler

Bulgur Köfteli Ispanak Borani

0
Yapımı zor gibi görünse de oldukça basit #BulgurKöfteliIspanakBorani değişik lezzetleri tatmaktan ve yapmaktan hoşlananlar için güzel bir tarif.

Malzemeler ;

Bulgur Köftesi için 
Değişik tatlar sevenlere.
1 su bardağı ince sarı bulgur 
1.5 su bardağı ılık su 
Yarım su bardağından bir parmak fazla un
Tuz

Borani için
Yarım kg. ıspanak
1 orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt sarımsaklıda hazırlayabilirsiniz.
Zeytinyağı, tuz, karabiber

Köfteleri sotelemek için
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber


Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirince enfes.
Yapılışı ;

Bulguru ılık suyla ıslatın.
Soğanı yemeklik doğrayıp az yağda çevirin. 
Yıkayıp ince ince doğradığınız ıspanakları ilave edip pişirin, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. 
Bir saat beklettiğimiz şişen bulgura unu ve tuzu ekleyip karıştırın, azar azar su ilave ederek birbirinden ayrılmayacak şekilde yoğurun.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayın, köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın, köfteler suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir, pişen köftelerin suyunu süzün.
Köfteleri soteleme için tavaya tereyağı, zeytinyağı ekleyin, yağ ısınınca köfteleri ekleyin. Kırmızı toz biberi de ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
Ilıyan ıspanağı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın.
Sotelediğimiz köfteleri yoğurtlu ıspanağın orta kısmına döküp kırmızı biberli yağ gezdirip servis edebilirsiniz.


Birde yakından görelim.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder