Mutlu Göbişler

Mantı

0
Çok lezzetli bir o kadarda yapımı zor olan mantı değişik bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ufak ufak uğraşmak için vaktiniz yoksa bu #mantı şeklini çok seveceksiniz.Şeklinden dolayı Özbek mantısı diye bilinen bu mantı sizlere de afiyet olsun.

Hamuru bezelere ayırıyoruz.
Hamurun yapılışı ;

1 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı Ilık su

Kıymalı iç harcı ;

250 gram kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Sosu için ;

3 Yemek kaşığı salça
2 Yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
Yoğurt
Tuz
Bardakla kesiyoruz.
Kestiğimiz yuvarlaklara kıymayı ekliyoruz.
Yapılışı ;

Hamuru yoğuracağımız kaba unu alalım. 
Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek, 
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. 

Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp üzerine nemli bez örterek 30 dakika dinlendirin. 

Bir kabın içine ince ince doğranmış soğanı, 
kıymayı, kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyip
karıştırın.Bezeleri, unlanmış bir zeminde ara ara unlamaya devam ederek hazır yufkadan
biraz kalın açıyoruz.

Hamuru çiğ börek gibi kapatıyoruz.
Sonra iki ucunu kapatıyoruz.
Açtığımız yufkaları çay bardağının ağzı ile yuvarlak şeklinde keselim. 
Yuvarlakların ortalarına kıymalı içten koyarak, çiğ börek gibi kapatıp ince olan iki ucu tersten birleştirelim. Tüm hamuru aynı şekilde bitirelim.
Sıkıca bastırıyoruz.
Sonuç çok başarılı.















Bir tencereye suyu alıp kaynatarak içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim, mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana dek haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. 
Bir tavada tereyağını eriterek salçayı ekleyip 1-2 dakika kaynatın.
Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapın.
                          
                             Hepsini aynı şekilde kapatıyoruz.


Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder