Yağsız ama
bir o kadarda besleyici çok lezzetli bir #sebzeliterbiyelitavukçorbası denemek
istermisiniz. Yağsız çorba nasıl olur derseniz bu tarifi denemenizi
isterim.
2 parça tavuk göğsü
1 adet büyük boy havuç
1 adet büyük boy kırmızıbiber
1 adet kabak
2 kahve fincanı tel şehriye
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı safran (İsteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için ;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet limon suyu
1 su bardağı süt
Bir tencerenin içine tavukgöğsünü koyup haşlayın.
Havuç ve kabakları rendeleyin bıçakla biraz daha
küçültün.
Kırmızıbiberi küçük küçük doğrayın.
Büyükçe
bir tencereye 10 bardak su koyun içine tel şehriyeyi, doğranmış kırmızıbiber,
rendelenip küçültülen havuç, kabak ve maydanozları ekleyin.
Tel şehriye ve sebzeler piştikten sonra haşlayıp didiklediğiniz
tavukları ekleyin.
Çorbanın koyuluğunu kaynar su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
(İsterseniz haşladığınız tavuk suyundan da ekleyebilirsiniz.)
Terbiyesini ayrı bir yerde hepsini karıştırarak hazırlıyoruz topak
olmamasına dikkat ediyoruz.
Bu karışımı çorbaya ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocağı
kapatıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder