Malzemeler ;
Bulgur Köftesi için
![]() |
Değişik tatlar sevenlere. |
1.5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağından bir parmak fazla un
Tuz
Borani için
Yarım kg. ıspanak
1 orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt sarımsaklıda hazırlayabilirsiniz.
Zeytinyağı, tuz, karabiber
Köfteleri sotelemek için
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
![]() |
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirince enfes. |
Bulguru ılık suyla ıslatın.
Soğanı yemeklik doğrayıp az yağda çevirin.
Yıkayıp ince ince doğradığınız ıspanakları ilave edip pişirin, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
Bir saat beklettiğimiz şişen bulgura unu ve tuzu ekleyip karıştırın, azar azar su ilave ederek birbirinden ayrılmayacak şekilde yoğurun.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayın, köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın, köfteler suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir, pişen köftelerin suyunu süzün.
Köfteleri soteleme için tavaya tereyağı, zeytinyağı ekleyin, yağ ısınınca köfteleri ekleyin. Kırmızı toz biberi de ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
Ilıyan ıspanağı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın.
Sotelediğimiz köfteleri yoğurtlu ıspanağın orta kısmına döküp kırmızı biberli yağ gezdirip servis edebilirsiniz.
![]() |
Birde yakından görelim. |
0 yorum:
Yorum Gönder