Makarnaya geeeeeel. |
Malzemeler;
250 gr makarna
Su, tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
400 gr mantar
Limon suyu birkaç damla
Tuz, karabiber
Maydanoz süslemek için
Mantarları doğrayalım. |
Makarnayı haşlayalım. |
Beşamel sosa mantarlar eklendi. |
Beşamel Sos için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Mantarlarınızı temizleyin ve doğrayıp çok az su ile pişirmeye bırakın, tuz ve ve birkaç damla limon suyu ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Beşamel Sos için sıvı yağ ve tereyağını tencerenize koyup unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi hafif değişince azar azar sütü ilave edin karıştırmaya devam edin.Suyu ekleyin. Kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiberi ekleyin, pişince mantarları ekleyin.
Makarnaları tuz ve sıvı yağ eklenmiş bol suda haşlayın ve süzün.
Beşamelli mantar sosun içine süzdüğümüz makarnayı ekleyip karıştıralım.
Servis edip üzerini maydanoz ile süsleyelim.
Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder