Levrek kızartma mısır unlu
Bu tarif çok pratik yanına bir salatayla toplam 20 dk. da yemeğiniz hazır.
Yıl boyunca yenen levreğin çok lezzetli eti vardır.
En güzel mevsimi kış ayları ve ilkbaharın başıdır.
Her türlü yemeği yapılan levreğin buğulaması, fırında kağıt kebabı nefis olur.
Sebzeli (sebzesiz) haşlama, tava şiş, fleto, tereyağlı buğulama, ızgara, kremalı kağıt kebabı olarak birçok çeşidi yapılabilir.
Yanına bol salata ve plaki ile çeşitlendilebilirsiniz.
Tarifimize başlamadan önce Levrek Balığının bazı faydalarını bilmek isterseniz göz atmanızı isterim.
Levrek balığı içeriğindeki sağlıklı vitamin ve mineral gibi bileşikler sayesinde insan sağlığında oldukça faydalıdır.
Levrek balığı
vücudun sağlıklı yapısını korumak ve bağışıklık sistemini arttırır.
Vücudun tüm hasarlara karşı mücadele edebilmesi için ihtiyaç duyduğu A vitamini ve D vitamin açısından oldukça iyi bir besin kaynağıdır.
Vücudun tüm hasarlara karşı mücadele edebilmesi için ihtiyaç duyduğu A vitamini ve D vitamin açısından oldukça iyi bir besin kaynağıdır.
Malzemeler;
Yapılışı;
Kılçıkları
ayıklanmış Levrek filetoları yıkıyoruz.
Tuzlayıp
mısır ununa buluyoruz.
Yağlanmış
tavaya filetolarımızı koyup kızartıyoruz.
Sonrada Afiyetle yiyoruz.
Test ettim, onayladım :) Doğal zeytinyağı ile kızartılınca çok hafif oluyor.
YanıtlaSilmmmmmmmmmiiiiiiiisss gibi duruyor ve sanırım yapımı gerçekten pratik görünüyor ,deneyeceğim :)
YanıtlaSil