Beşamel soslu da çok leziz. |
Patlıcanları közlüyoruz. |
Beğendisi için ;
5 adet patlıcan
3 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz, karabiber
Kıyması için ;
250gr kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Beşamel Sos için;
Beşamel sos pişirken. |
2 su bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Kıymalı harç için soğanı yemeklik doğrayıp hafifçe kavurun, kıymayı ekleyin, ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin, tuz ve karabiberini koyup pişmeye bırakın.
Kıymayı kavuruyoruz. |
Beşamel sos için sıvı yağ ve tere yağını tencerenize koyup unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi hafif değişince azar azar sütü ilave edin karıştırmaya devam edin. Suyu ekleyin. Kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiberi ekleyin, pişince közlenmiş ve doğranmış patlıcanları beşamel sosun içine ekleyin ve servis tabağına koyun.
Diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı yada sarımsaksız hazırlayın.
Patlıcanların üzerine dökün.
Kıymalı harcınız sıcakken yoğurdun üzerine yayarak servis yapın.
Üzerine tereyağlı pul biber dökebilirsiniz. |
0 yorum:
Yorum Gönder