Yanında salata da olunca nefis görünüyor. |
Birbirine yapıştırıp tepsiye diziyoruz. |
Malzemeler;
1 kg hamsi
Mısır unu
Sıvıyağ
Limon
Yeterince tuz
Bir kaç tane defne yaprağı
Yapılışı;
Ayıklanmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş hamsileri tuzlayıp karışmasını sağlayın.
Fırından çıkınca servise hazır artık. |
Balıkların üzerine mısır unu ekleyip tek tek una bulayalım.
Pişireceğimiz tepsinin dibine yağlı kağıt koyup bir miktar sıvı yağ sürelim.
Hamsilerin içi (kılçıkları alınmış kısımları)birbirine gelecek şekilde yapıştırıp tepsiye dizmeye başlayalım.
Üzerine limon dilimleri ve defne yapraklarını da ekleyelim.
Önceden ısıtılmış 200C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yeşil salata ile de servis edebilirsiniz. |
0 yorum:
Yorum Gönder