Malzemeler ;
3 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
İçi için ;
1 tavuk göğsü (haşlanmış)
250 gr lor peyniri
Baharatlar ve tuz
Maydanoz isteğe bağlı
Üst için ;
1 kase galeta unu
1 kase süt
Baharatsız da çok lezzetli. |
Tavuğumuzu haşlayıp.
Öncelikle içimizi hazırlıyalım. Lor peyniri, haşlanmış tavuk, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Maydanozda ekleyebilirsiniz.
Yufkaları üçgen şeklinde keselim (yada hazır kesilmiş üçgen yufka kullanalım.) ve hazırladığımız iç malzemeden koyup saralım.
Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra böreklerimizi önce süte batıralım sonrada galeta ununa bulayıp kızdırdığımız sıvı yağda galeta ununun rengi değişine kadar kızartalım.
Yemesine doyamazsınız. |
0 yorum:
Yorum Gönder