Nefis bir kokusu ve tadı var |
1 Demet Karalahana
1 Su bardağı mısır tanesi
2 Yemek kasigi tereyağı
2 Yemek kasigi biber salçası
4 Yemek kaşığı misir unu
Tuz, Pul biber, karabiber
Sıcak su
Yapılışı;
Lahana yapraklarini yikayip, ince ince dograyin, eğer seritler uzunsa ikiye kesin.
Üzerine 6 su bardağı sıcak su ekleyip orta ısılı ateşte 30 dakika kadar haşladıktan
sonra süzün.
Tencerede tereyağıni eritin, salçayı ekleyin ve lahanalari ilave edip yumusayana dek kavurun.
Lahanalar yumuşamaya basladiginda tencereye yeterince sıcak suyu ekleyin.
Mısır tanelerini ekleyin.
Tuz, pul biber ve karabiberini ekleyin.
Kaynadıktan sonra 20 dakika pişirin ve mısır ununu ekleyin.
Mısır ununu ben çorbanın içine ilave etmedim topaklanma olmasın diye başka bir kapta 4 yemek kaşığı mısır ununa kaynayan çorbanın suyundan alıp karıştırdım ve çorbaya azar azar
ve sürekli karıştırarak ilave ettim.Böylece topkalanmadan koyu bir çorba kıvamı elde ettim.
Kaynadıkça mısır unundan dolayı koyulaşıyor çorbamız bu sizi şaşırtmasın.
Çorbamızı yaklaşık 30 dakika daha pişiriyoruz. Lahanalar iyice yumuşayınca servise hazır demektir.
Sevenler için her hali güzel valla |
0 yorum:
Yorum Gönder