Sıcacık bir bardak çay ile nefis oluyor. |
Malzemeler;
15 yaprak pazı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, Pul biber
2 dilim kızarmış ekmek
2 adet yumurta
3 su bardağı su
Pazılı harcın yapılışı;
Soğanı piyazlık doğrayın. Pazıları yıkayıp doğrayın.
Zeytin yağında soğanları yüksek ateşte kapak kapatmadan soteleyin.
Pazıları tavaya koyup, pul biber ve tuz ekleyip pişirmeye bırakın.
Daha sonra yumurtamızı ve ekmeğimizi hazırlayalım.
Kaynayan suyun içine biraz tuz ekleyip yumurtaları kırıyoruz 2-3dk. kadar pişiriyoruz.
Bu arada ekmeklerimizi kızartıyoruz.(Üstüne isterseniz bir miktar tereyağı sürebilirsiniz.)
Kızarmış ekmeğin hazırlanması;
Ekmeğin üstüne pazılı harcımızı koyup pişirdiğimiz yumurtayı patlatmadan pazının üzerine yerleştiriyoruz ve karabiberi serpiyoruz.
Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyoruz.
Çok doyurucu bir kahvaltı |
Eğer isterseniz ve evde varsa pazıyı pişirirken doğranmış kurutulmuş domates ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder