Hamur Bezeleri |
Malzemeler hamuru için;
4 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba
kaşığı sirke
1 tatlı
kaşığı tuz
Su aldığı
kadar
Hamurun yarısına hazırladığımız iç harcından ekliyoruz. |
İçi için;
250gr kıyma
1 adet
kuru soğan rendelenmiş
Maydanoz(İsteğe
bağlı)
Tuz
Karabiber
Pul biber
(İsteğe bağlı)
Yapılışı;
Hamuru için yumurtayı kırın,
sirkeyi ekleyin.
Unu ve suyu azar azar ekleyerek hamuru elinize yapışmayacak şekilde yoğurun.
Biraz un
biraz su ekleyerek hamurunuzun kıvamını bulabilirsiniz,iyice yoğurduğunuz
hamurun üzerine bez örterek 30 dk kadar dinlendirin.
(Yoğurdunuz
hamur ne kadar dinlenirse açması da bir o kadar kolay olur.)
Hamurun uçları uç uça gelecek şekilde kapatıyoruz. |
Biliyorum adı aslında #çiğbörek ama, ben kıymanın biraz tavada çevrilmesinden yanayım tadını daha çok seviyorum.
Siz isterseniz aynı iç malzemeleri başka bir kaba alıp 4 çorba kaşığı su ile karıştırarak çiğden de hamurun içine koyup pişirebilirsiniz.
İç
Malzemenin Yapılışı; İnce doğranmış soğanı tavaya alalım biraz
soteledikten sonra kıyma, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip
5-10 dk. kadar çevirelim.
Hamur dinlendikten sonra, resimde de
gördüğünüz gibi orta büyüklükte bezeler kopartın, unlayıp her bezeyi merdane
ile hazır yufkadan daha kalın açın.
Açılan hamurun bir ucuna harçtan biraz
ekleyip harçsız olan kısmı kıymalı harcın üstüne uçları uç uça gelecek şekilde resimdeki gibi kapatıyoruz.
Hamurun kenarlarını elimizle bastırıp
yapıştırıyoruz.
Pişirme; Tavaya koyduğumuz kızgın yağda hepsini kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder