Eti sütle pişirdim daha yumuşak oluyor. |
Malzemeler;
6
Parça Dana Bonfile
1
adet Kabak
1
adet Kırmızı Soğan
2
adet Kırmızı Biber
4
adet yeşil biber
1
adet havuç
8
çorba kaşığı sıvı yağ
12 adet arpacık soğan
Tuz,
Karabiber, Pul
biber, Kekik
Yarım çay bardağı süt eti pişirmek için.
Yapılışı;
#SebzeliBonfileyi pişirmek için;
Teflon tavaya
4 çorba kaşığı yağı ekleyip etleri içine atıyoruz. Etler yumuşayıncaya kadar sütle pişiriyoruz. Etlerin pişmesine yakın
tuz, karabiber, pul biber ve kekiğini ekliyoruz.
Sebzeleri doğrama Şekli;
Havucu ve
biberleri de jülyen doğruyoruz, Soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz,
Kabakları
yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
Sebzeli Harç için;
Sebzeleri ayrı bir yerde pişiriyoruz. |
Tavaya kalan 4 çorba kaşığı yağı koyup ısıtıyoruz. Soğanları ve havucu ekleyip orta ateşte 2-3 dk. karıştırıyoruz.
Yuvarlak kesilmiş kabakları ve en son biberleri ekleyip
kapak kapatmadan kendi suyuyla pişiriyoruz. (Eğer kapak kapatırsanız sebzeler
yumuşar biz sebzelerin lezzetini koruması için biraz diri olmasını istiyoruz).
Biraz tuz
ekliyoruz. Siz isterseniz değişik baharatlar ekleyebilirsiniz ben ette baharat
olduğu için eklemedim.
Servis yaparken
alta sebzeleri üstüne de etleri koyup sıcakken servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun...
Etler yumuşacık oluyor, sebzeler de tam kıvamında. Etoburlar için biçilmiş kaftan :)
YanıtlaSilben en kısa zamanda yapıyorum bu tarifi bayıldım okurken açlıktan :))))
YanıtlaSil