Antep Fıstıklı İrmik Helvası
Antep fıstıklı #irmikhelvası tarifini ben 2 kişi için yaptım. Siz sade veya dolmalık fıstıklıda yapabilirsiniz, artık o anda canınız nasıl yemek isterse...
Malzemeler kısmındaki yağ durumuna gelince sıvı yağ irmiğin kuru olmamasına, tereyağı ise kavururken yanmamasına yardımcı oluyor.
Artık yiyelim... |
İrmiği ekleyip kavuruyoruz. |
Antep fıstıklarını kavuruyoruz. |
Süt ile şeker çırpılıyor. |
Tereyağının mis gibi kokusunu ve lezzetini de unutmayalım tabi.
Malzemeler;
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 çorba kaşığı Tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı;
Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyelim. Antep fıstıklarımızı atalım.
Yağ kızdıktan sonra irmiği ekleyip orta ateşte pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika kavurmaya devam edelim.
Diğer taraftan başka bir kapta süt ile şekeri karıştıralım.
Kavurduğumuz pembeleşen irmiğe süt ile şeker karışımını elimizi buharından yakmadan yavaş yavaş ilave ediyoruz, karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu iyice çektikten sonra kapağını kapatıp demlemeye bırakalım.
Ellerine sağlık. Nefisti :)
YanıtlaSil