2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu acı biber
salçası
4 su bardağı su
2
su bardağı süt
2
kahve fincanı tarhana
Tuz
Çorba tenceresine sıvı yağ
ve salçayı koyup karıştıralım salça biraz eridikten sonra 1 su bardağı suyu
ekleyelim. Tarhanayı ilave edip bir süre kavuralım.
(ilk önce suyu koyup tarhanayı daha sonra eklersek topak olmasını
engellemiş oluruz.)
Kalan 3 su bardağı suyu, sütü
ve tuzu ekleyip kaynaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5
dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
Benim tarhananım içinde
tüm baharatlar mevcut olduğu için ekstra bir malzeme eklemedim sadece süslemek
için biraz nane kullandım.
0 yorum:
Yorum Gönder