Eğer mantar seviyorsanız bu #Pratikmantarçorba ' sını çok seveceğinizden oldukça eminim. O nedenle bir an önce denemenizi tavsiye ederim.
Unu tereyağı ile kavuruyoruz. |
Malzemeler;
300gr mantar (1 paket)
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
2 su bardağı süt
Tuz , Karabiber
Yapılışı;
Mantarları yıkayıp ince ince doğruyoruz. (Siz istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.)
Sütü ve Suyu ekliyoruz. |
Soldaki resimde;
Sütü ve ardından suyu eklerken sürekli çırpıcıyla karıştırmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz bir çorba suyu elde etmemiz oldukça önemlidir.
Mantarları ekliyoruz. |
Orta boy bir çorba tenceresine yağı koyup eritin, unu ekleyip bir süre tel çırpıcıyla karıştırarak kavurun.
Unun rengi hafif değişince sütü içine azar azar ekleyip karıştırmaya devam edelim topaklanma olmasın. Bu kısmı yaparken blendır kullanabilirsiniz.
Mantarları yıkayıp ince ince doğruyoruz.
(Siz istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.)
ve hemen ardından suyunu ekleyelim.
Doğradığımız mantarları çorba suyumuzun içine atalım, tuzumuzu ekleyelim, mantarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 -25 dk. pişirelim.
Karabiberle servis edelim.
Afiyet olsun...
Hazır mantar çorbalarını sallayın çöpe. Hem kolay hem lezzetli.
YanıtlaSil