Mutlu Göbişler

Krep

0
Sizlerde hafta sonu #krep yapmak istermisiniz.
Nefis...

Malzemeler;


1 adet yumurta
1 su bardağı un
1,5 bardak süt
Tavayı yağlamak için 1 çay kaşığı yağ




* Eğer krep hamurunu tatlı olarak kullanacaksanız İsteğe göre çay kaşığının ucuyla tarçın ve vanilya ekleyebilirsiniz, hoş bir koku ve tat veriyor. 


Krep hamuru boza kıvamında olmalıdır.
Yapılışı;


Yumurta ve sütü derin bir kapta çırpın.
Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.Boza kıvamına gelmesi yeterlidir.
Teflon tavayı ısıtın ve yağlayın, bir daha yağ koymanıza gerek yok. 
Isıttığınız tavaya krep hamurundan bir çorba kepçesi dökün.
Tavayı hafif oynatarak hamurun dağılmasını sağlayın.
Hamurun rengi değişince tersini çevirerek pişirmeye devam edin.
(Hamurun rengi değişmeden çevirmeyin krebiniz yırtılır.)
Tüm krepler pişince ılık olarak servis yapın.


Tavaya bir çorba kepçesi dökebiliriz.
* Krep adetini artırmak için süt ve un miktarını artırabilirsiniz.
* Krep hamurunu hem tatlı olarak hemde tuzlu olarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz, krep mucizesi işte bu içine ne şeker ne de tuz eklemenize gerek yok.
Alt ve üst tarafını eşit derecede kızartın.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder